Дельта Дніпра стала новим плацдармом фронту для армії РФ, — британська розвідка

8 месяцев назад 0

Навколо островів по нижній течії Дніпра в Херсонській області розгорнувся новий "театр" бойових дій — за контроль над цими територіями тривають запеклі бої протягом першої половини вересня 2023 року.

Про це повідомляє британська розвідка в новому звіті щодо війни в Україні. Зазначається, що обидві армії намагаються отримати перевагу над островами, здійснюючи рейди.

"Обидві сторони здійснили рейди з групами на невеликих човнах проти островів та протилежних берегів річок" , — йдеться у повідомленні.
Міноборони Британії фіксує, що ця зона фронту тепер знаходиться у відповідальності нещодавно створеного 40-го армійського корпусу армії РФ. Це дає підстави вважати, що Росія активізувала операції в цьому районі, йдеться у звіті. 
Попри те, що кількість розгорнутих сил порівняно з іншими зонами бойових дій незначна з обох сторін — Україна та РФ вважають цей район стратегічно важливим. 

"Це також дає можливість відвести підрозділи противника від напружених боїв у Запорізькій та Донецькій областях" , — вважають британські розвідники.