Денис Монастирський: За декілька днів роботи в Херсоні ДСНС виявили понад 6,5 тисяч вибухонебезпечних предметів

1 год назад 0

Про це міністр внутрішніх справ повідомив представникам ЗМІ сьогодні, 18 листопада, після проведення тренінг-акції «Не розгубись у темряві!», мета якої нагадати школярам про правила безпеки та роздати світловітбивні браслети. 

За словами Дениса Монастирського, МВС спільно з Міністерством освіти і науки України розроблено план заходів, згідно з яким у класах безпеки та пересувних пунктах школярам будуть розповідати про правила безпеки. Проведення заходів заплановано по всій території країни, а класи безпеки планується створити в опорних школах.  

 
«Є декілька проєктів, які Нацполіція і ДСНС спрямовує на школи: це і шкільний офіцер поліції, і спеціаліст з безпеки, які зараз з’являються в територіальних громадах і відповідають за організацію безпеки. Також є класи безпеки, які розгортаються в багатьох школах країни – і це нова реальність, з якою ми зустрічаємось. Бо учні мають бачити приклади вибухонебезпечних предметів, які ми знаходимо, та бути обізнаними. Наприклад за декілька днів роботи в Херсоні ми виявили понад 6,5 тисяч вибухонебезпечних предметів», — зазначив Денис Монастирський. 

Департамент комунікації МВС України