Депутати проігнорували сесію облради через участь в ній Сергія Сорокунського

2 месяца назад 0

Декілька депутатів Херсонської обласної ради, які напередодні гарантували свою участь у сесії, у день її проведення не підключилися до зум конференції через участь депутата від Блока Володимира Сальдо (партія заборонена в Україні, – МОСТ) Сергія Сорокунського.
Про це виданню розповіли відразу троє депутатів.
“Я особисто не став підключатися, коли колеги мені скинули в Whatsapp скріншот з трансляції сесії, з якого видно, що в ній бере участь Сорокунський. Керівництво облради його на сесію покликало — хай вони з ним сесії і проводять”,  – розповів один з депутатів, повʼязаний із сільгоспбізнесом. 
На думку цього депутата, Сорокунський має давати покази про свою діяльність під час окупації в СБУ, а не сидіти на сесії, а керівництво облради могло б “рекомендувати цій людині не приходити на сесії”.
Таку ж приблизно думку висловив ще один депутат, додавши, що у нього є “обосновані підозри щодо Сорокунського”. Але озвучити ці підозри, навіть анонімно, він не захотів. Він також підтвердив, що не підключився через участь “одіозних” депутатів.
Участь Сергія Сорокунського у сесії, що не відбулася, підтвердив депутат Сергій Хлань. 
“Керівництво Херсонської облради так хотіло провести засідання, що зібрали кого можна й не можна. І Власова знайшли, який в окупації вів бізнес, і Сорокунського (Блок Сальдо) з Овсепяном реанімували, бо раніше вони були заблоковані (!). Проте навіть онлайн — кворуму не було”,  – написав він у фейсбук.
Відмітимо, що законих шляхів заборонити комусь з депутатів брати участь у сесії не існує.
Нагадаємо, що Сергій Сорокунський на початку окупації Херсонщини потрапив в полон до росіян, але невдовзі вони його відпустили. Майже весь час окупації знаходився в Музиківці, вів бізнес. 
Під час окупації анонімні телеграм канали, повʼязані із СБУ, писали, що він пішов на співпрацю із росіянами, але інших підтверджень цьому не було. 
Після деокупацій правобережної Херсонщини до нього були питання у правоохоронців, але невдовзі вони зникли.
Місцеві мешканці кажуть про нього надто стримало, побоюючись за свою безпеку.