Держспецзв?язку інформує про роботу мобільних мереж

2 года назад 0

В Україні глобальних проблем із доступом до інтернету та телефонії не спостерігається – оператори та провайдери надають послуги електронних комунікацій по всій країні. У місцях, де внаслідок бойових дій зазнали ушкодження мережі зв?язку тривають відновлювальні роботи.
Ворог подекуди почав використовувати засоби радіоелектронної боротьби – телефони абонентів глушать з метою посіяти панічні настрої та хаос серед населення.
Також, через пошкодження волоконно-оптичних ліній зв?язку існує проблема із мобільним зв?язком та інтернетом у Луганській області. Системи та мережі відновлюються.
АТ “Укртелеком” надає послуги телефонії та інтернет-доступу в усіх областях, за винятком Чернігівської. Фахівці компанії шукають можливість відновити послуги у Чернігівській області, де вони відсутні через пошкодження мережі під час бойових дій.
Середня доступність районних вузлів зв’язку складає 80%.  Знято обмеження швидкості доступу до інтернету для приватних абонентів в усіх областях, крім Сумської. Пріоритет інтернет-доступу там надається сервісам ЗСУ, сил безпеки та оборони та соціальній інфраструктурі.
Пресслужба Херсонської міської ради