Директор і головна бухгалтерка комплексу відпочинку «Синєвир» у Токарівці на Херсонщині підозрюються в колабораційній діяльності

5 месяцев назад 0

48-річний Михайло Ткаченко, керівник відомого на Херсонщині комплексу відпочинку «Синєвир» у селі Токарівка Дар’ївської громади і його головна бухгалтерка, 43-річна Олена Назарова незаконно зареєстрували ТОВ «Синєвир» у російській юрисдикції, виплачували зарплату в рублях, вивозили до Криму рис, постачали окупантам паливно-мастильні матеріали і вели документацію за нормами російського законодавства. За це Національна поліція України 15 грудня заочно повідомила їм про підозру в колабораційній діяльності за ч.4 ст.111-1 КК України.

Про це повідомляє  з посиланням на оприлюднені тексти підозр.

За версією слідства, мешканець Херсона Ткаченко Михайло Сергійович, директор ТОВ «Синєвир» разом із головною бухгалтеркою підприємства Назаровою Оленою Миколаївною влітку 2022 року добровільно вирішили провадити господарську діяльність у змові з державою-агресором і незаконно створеними окупаційними органами влади на правобережній Херсонщині.

Для ведення незаконної господарської діяльності 5 липня 2022 року Михайло Ткаченко зареєстрував у російській юрисдикції ООО «Синевир», відкрив рахунок в окупаційному ПАО «Промсвязьбанк Москва» і з липня по листопад 2022 року виплачував найманим працівникам зарплату в російських рублях.

Крім того, 11 липня 2022 року Михайло Ткаченко допоміг перевезти 4300 кг рису на загальну суму 350 тисяч рублів до Кубанського ринку Сімферополя в окупованому Криму, надавав послуги вантажних перевезень окупаційному департаменту здравоохранения Херсонщини, постачав йому паливно-мастильні матеріали. Вести документацію за нормами російського законодавства і проводити платежі Ткаченку допомагала головна бухгалтерка Олена Назарова.

Створене в 2001 році ТОВ «Синєвир» займалося наданням послуг вантажних автоперевезень, торгівлею і обслуговуванням автомобілей, гуртовою і роздрібною торгівлею паливно-мастильними матеріалами, роздрібною торгівлею напоїв, готельним і ресторанним бізнесом. Підприємство володіє популярним на Херсонщині до повномасштабної війни готельно-ресторанним комплексом «Синєвир», розташованим на трасі Херсон – Генічеськ у селі Токарівка Дар’ївської громади Херсонського району.

В травні 2021 року цей комплекс .

За скоєний злочин Михайлу Ткаченку і Олені Назаровій заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 4 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.