Директорка однієї зі шкіл лівобережжя Херсонщини привласнювали заробітну плату своїх педагогів

2 месяца назад 0

Враховуючи кадровий дефіцит на окупованих територіях Херсонської області, росіяни змушені брати на роботу в бюджетні установи людей з “вулиці”. Досить часто такий підхід має негативні наслідки. Наприклад, вчителів та керівництво у школи окупанти взагалі шукали за  оголошеннями у соцмережах. Тому не дивно, що деякі призначені росіянами  директори шкіл, думають більше не про рівень освіти, а про власне збагачення. Одна з таких директорок-колаборанток  взагалі крала зарплатню у своїх співробітників.

Про це повідомляють кореспонденти , посилаючись на російські джерела.

“На Херсонщині викрили тепер уже колишнього директора однієї зі шкіл, яка забирала собі зарплату працівників навчального закладу. 39-річна жінка з травня по жовтень 2023 року підробляла підписи у відомостях, надавши таким чином понад 330 тисяч рублів, повідомляє прокуратура Херсонщини”, – йдеться в повідомленні.

Ім’я колаборнатки та школу в якій вона працювала росіяни не називають. Вкрадені кошти “директриса” витрачала на власні пореби, поки її співробітники півроку сиділи без грошей. Цей випадок чудово показує люди якої моралі зараз працюють в окупантських школах на лівобережжі Херсонщини.

Як повідомлялось раніше, для вирішення цієї проблеми з кадрами росіяни людей без профільної освіти, зі шкідливими звичками та іноді з досить цікавим минулим. Яскравим показником рівня “російської педагогіки” у регіоні можуть слугувати два “вчителя”: один з окупованого селища Каланчак, інший – із села Чкалове Новотроїцької громади. Це – Владислав Годунко, який підозрювався у продажу важких наркотиків і переховувався від слідства, а також Павло Ковбаса, що має слабкість до алкогольних напоїв і записує під їхньою дією п’яні відео в соцмережах.