«Директором» Інституту зрошувального землеробства на Херсонщині військові РФ призначили ексголову Бериславської райради

2 года назад 0

На Херсонщині російські військові призначили "директором" Інституту зрошувального землеробства Національної академії аграрних наук Володимира Коновалова, який був головою Бериславської районної ради попереднього скликання.

Про це  Центр журналістських розслідувань.

"Володимир Коновалов сам себе представив перед колективом Інституту зрошуваного землеробства НААН України. Він заявив, що не збирається займатися наукою, бо в його плани входить "збір врожаю", — йдеться у публікації.

Хто такий Володимир Коновалов:

  • До Бериславської районної ради Володимир Коновалов був обраний від партії "Наш край". Він очолював райраду з 2015 до 2020 роки.
  • До обрання керівником районної ради працював директором розташованого в селі Новокаїри приватного підприємства "Вітал-Агро".
  • Дружина Коновалова Ольга є власницею нерухомості в тимчасово окупованому Сімферополі. Її майно налічує житловий будинок загальною площею 333 кв м, квартири та земельної ділянку в 470 кв м. Право власності на них вона набула ще до незаконної анексії АР Крим російською федерацією.

Що відомо:

  • Інститут зрошуваного землеробства НААНУ є науково-дослідною установою, головними завданнями якої є вивчення фундаментальних і прикладних завдань ведення землеробства на зрошуваних і неполивних землях півдня України. Був заснований у 1889 році.
  • У Наддніпрянському, яке у передмісті Херсона, російські військові інститут зрошувального землеробства Національної академії аграрних наук України. Херсонська обласна прокуратура  кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.