Дистанційне навчання проти навчання в класі: що краще?

2 года назад 0

Незважаючи на доведену корисність обох цих методів, багато школярів навіть сьогодні стикаються з  питанням, яка форма навчання для них найкраща: дистанційна чи все ж навчання у класі?  

Давайте докладніше розглянемо обидва ці методи, щоб допомогти вам зорієнтуватися.

Усі знають, що відвідування традиційної школи означає, що діти їдуть на автобусі до цегляного будинку рано вранці, сидять за партами і працюють над робочими листами й завданнями. Але з появою дистанційного навчання та онлайн-шкіл все стало набагато простіше й із тією ж  подачею знань, але вже у зручнішому форматі.

У традиційній школі участь батьків часто обмежується такими речами, як повторення домашніх завдань, відвідування конференцій батьків з вчителями або супровід екскурсій. Багато батьків також не в курсі про успішність до тих пір, поки додому не приходить табель успішності в кінці семестру, що залишає батькам і учням мало шансів виправити курс. 

В онлайн школі  при дистанційному навчанні у батьків є багато можливостей брати участь в навчанні своїх дітей. В якості наставників з навчання батьки можуть вибрати темп навчання, структуруючи розпорядок дня учня онлайн-школи, переглядати уроки та оцінки так часто, як вони хочуть. Вони можуть консультуватися з вчителями онлайн-шкіл та відігравати активну роль, допомагаючи контролювати відвідуваність, прогрес і розуміння. 

Гнучкість планування У той час як батьки практично не контролюють традиційний шкільний графік або навчальне середовище, батьки в онлайн-школі можуть самостійно встановити розпорядок дня, щоб створити ефективну навчальну атмосферу для своїх дітей. 

При дистанційному навчанні учні відвідують уроки в реальному часі, але в віртуальному класі, не маючи прив’язки до місця. Учні мають  більш високу ступінь гнучкості щодо того, де та коли вони звершать навчання. Це дозволяє їм проводити час з сім'єю,  подорожувати, займатися спортом й іншими видами діяльності, не пропускаючи школу та не відстаючи в навчанні.

Індивідуальне навчання Як і у випадку з гнучкістю, багато традиційних шкіл не можуть запропонувати стільки персоналізації. Справа не в тому, що викладачі не прагнуть або не хочуть допомагати учням індивідуально, але логістика управління класом, заповненим учнями, робить це важким — або майже неможливим. В результаті традиційна освіта, як правило, використовує універсальний підхід з меншими можливостями індивідуального навчання. 

У школярів онлайн є безліч варіантів персоналізації. За допомогою платформ, вчителі можуть надати додаткову підтримку в розвитку певних навичок та адаптувати навчання до конкретних здібностей, інтересів і стилю навчання кожного учня. При необхідності вони можуть надати індивідуальну підтримку в віртуальному класі. Працюючи дистанційно, учні онлайн-шкіл можуть швидше проходити уроки, які вони легко засвоюють, або повільніше на більш складних курсах.

На відміну від традиційних звичайних шкіл, дистанційна школа пропонує батькам можливість контролювати середовище навчання своєї дитини. Батьки можуть гарантувати, що їх учень навчається в безпечній атмосфері, вільній від залякування і тиску з боку однолітків, які  іноді зустрічаються в традиційних класних кімнатах. Крім того, навчання дистанційно може пропонувати менше відволікаючих чинників, ніж традиційна класна обстановка, що дозволяє учням легше зосередитися та максимально ефективно використовувати свій час.

Багато батьків все ж віддають перевагу дистанційному навчанню, адже вважають, що навчання їхніх дітей вдома може бути ефективнішим. Батькам подобається бачити це «ага!» момент, коли учні розуміють нову концепцію або вирішують проблему. І ще одне, спільне навчання зближує дітей та батьків, що не може не радувати у сучасному світі, де діти та батьки завжди зайняті своїми справами.

Учні Атмосферної Школи можуть вчитися за окремою системою набору балів, де знання є пріоритетом, а не  конкретні оцінки. 

На семестрову та річну оцінки в АШ впливають: 

  • Контрольні роботи, що є обов’язковими для виконання всіма учнями, які навчаються за пакетом «Учень». Їх перевіряють вчителі. 
  • Тематичні тести, які автоматично перевіряються, а їхні результати, за бажанням учня, можуть бути зараховані до семестрової оцінки. 
  • Самостійні роботи: перекази, диктанти, вірші напам'ять, лабораторні, практичні, тощо. Виконання всіх самостійних робіт також може дати 2 додаткових бали. 
  • Тести для самоперевірки, що є наприкінці кожного уроку. Їх виконання може додати 1 бал до семестрової оцінки. 
  • Таким чином учень і його батьки можуть спрогнозувати та скорегувати семестровий і річний бали, а також знизити стрес, пов’язаний із написанням контрольних робіт. 

    Дистанційна освіта – це освіта майбутнього й є безліч позитивних сторін, але лише батькам вирішувати у який спосіб буде здобувати освіту їхня дитина!