Дівчина з Херсона стала володаркою кубку світу зі спортивного диско

2 года назад 0

14-річна херсонка Софія Олефіренко стала володаркою кубку світу зі спортивного диско на змаганнях, що проходили в італійському місті Фелоніка. З переможницею та її тренеркою поспілкувалось Суспільне.
Після повернення з Італії, де проходили міжнародні змагання, 14-річна Софія мала тиждень відпочинку. Тепер дівчина повернулася до тренувань. Займається щодня по кілька годин, розповідає Софія.
" Спочатку у мене бажання ніякого не було. Мене, можна сказати, змусила моя мама та моя тренерка. Вони старанно працювали зі мною. Перші два роки я ніде не виступала. Я просто займалася у залі. Тільки через два роки вони вирішили випустити мене на сцену, показати мої можливості, подивитись, що я можу, чи страшно мені буде на сцені. Тоді я показала хороший результат і це стало поштовхом для моєї подальшої кар’єри ", — каже дівчинка.
Займатися спортивним диско дівчата починають змалку. Найменшим ученицям 5 років, розповідає тренерка Софії Тетяна Маєвська. Сьогоднішня чемпіонка також прийшла на перші тренування, коли ще ходила до дитячого садка, пригадує жінка.
" Дівчинка була одразу дуже яскрава, дуже гарна, сценічна. Я її довго не випускала не велику сцену. Скажімо так. Мама дуже нервувала, говорила – ну давайте, ну коли ж. Напевно роки 2 точно, а потім, пригадую, був перший Чемпіонат України в Одесі. Ми її маленьку туди повезли. І вона там виборола своє перше золото. Стала чемпіонкою України тоді ще в акробатичних танцях ", — каже тренерка.

Змагання в італійському місті Фелоніка проходили 30-31-го жовтня, вони були складними, говорить Тетяна. Ні вона, ні батьки Софії не змогли супроводжувати доньку у подорожі. Софія поїхала до Італії у складі української збірної.
" Я не поїхала разом з нею, оскільки усі ці карантинні моменти зіграли такий жарт з нами. Дитина поїхала сама. Ми з нею попрощалися в Одесі. І 30 жовтня вона вже виступала в Італії на етапі кубку світу зі спортивного диско. Мабуть, це були найскладніші змагання, тому що були на такій великій відстані тренер і вихованець, це було важко, страшно за неї було. Але якось справлялися, дивилися прямі ефіри в інстаграмі ", — говорить Тетяна Маєвська.

Софія говорить, це не перші її міжнародні змагання. За свою спортивну кар’єру дівчина здобула багато нагород. Якщо зібрати усі медалі разом, їх важко втримати.
" Це 2 кубки з чемпіонату, Кубок Світу у Фелоніці. В Італії, там де я виборола два перших місця. Кубки дуже гарні, вони запали мені в душу. Коли ми приїхали туди, стало трохи страшно. Але я зібралася, зібрала усі свої думки в кулак і наступного дня виступила. Звичайно, без підтримки батьків і тренера наживо, але через інтернет вони дали мені поштовх і віру, яка допомогла мені здобути результат ", — говорить дівчина.
Зараз Софія розпочала підготовку до наступних міжнародних змагань. Вони мають пройти в грудні у Швеції.
Суспільне Херсон