Дивіться кадри з деокупованого Херсона в новому відео на пісню «Мить»

2 года назад 0

«Погляди, на які впала тінь»: Степан Кулина зняв документальне відео в деокупованому  Херсоні  на пісню «Мить» від гурту Lady Aphina. Дивимось відео разом!

«Вперше я помітив це в Харкові. Сів в таксі, увімкнув музику і занурився в тяжкі роздуми. Потім повернуся в реальність і помітив себе в цьому стані: не присутній, абсолютно поглинутий думками, з поглядом в безкінечність. Це був не той завтик, який буває після робочого дня за компом, чи після шести годин за кермом. Досі важко дати цьому стану визначення. Це щось масивне. Коли думаєш про жорстоке, несправедливе, невизначене, чи дивишся на свою долю здалеку і думаєш “що відбувається?».


Тоді на погляд падає тінь. Я почав помічати ці погляди в інших. Бачив, як різні люди в різних місцях ловлять цю мить і роздумують кожен про своє. Закономірно, що чим ближче до фронту, тим більше таких завтиків я зустрічав. Мої спостереження загусли в ідею задокументувати ці погляди. Через деякий час мені написав Михайло і запропонував зняти кліп на їхню пісню «Мить». Це був метч ідеї та музики: я слухав трек і втикав. Ми вирішили присвятити цьому кліп. Оскільки ця пісня про нас всіх, героями повинні були стати ми всі: люди, які побачили війну. Тому я зібрався і поїхав на звільнену Херсонщину, знімати війну, що відбилася в поглядах людей» , —  Степан Кулина , режисер.

Пісня «Мить» написана у 2022 році. В ній автор розмірковує про різні стани людей, що проживають трагічні події в Україні під час війни: сум та горе, надія та віра у краще майбутнє. Разом із фронтменом Михайлом Опеканом у пісні чути вокал його дружини Ольги, що продюсувала попередні відеороботи для гурту Lady Aphina. Над аранжуванням та мастерингом працював Саша Мусевич (Renie Cares, Sheetel). Михайло та Ольга наразі працюють у складі команди фонду Musicians Defend Ukraine, який займається допомогою музикантам на фронті.

«Кліп вийшов важкий, як і самі погляди. Проте, сподіваюсь, що ефект від перегляду буде терапевтичний, бо «Дихаю. Все буде добре» , — Степан Кулина.

Lady Aphina — рок-гурт із м. Києва, до складу якого входять гітарист та вокаліст Михайло Опекан та барабанщик Назарій Захарків. Творчість гурту – інді рок з елементами арт року.

Аранжування, зведення, мастеринг — Саша Мусевич

Музика, гітара — Саша Мусевич, Михайло Опекан

Вокал — Михайло Опекан

Бек вокал – Ольга Опекан

Лірика — Михайло Опекан

Автор ідеї відео та режисер – Степан Кулина

Кольорокорекція – Анастасія Червонна

Instagram Lady Aphina 

Youtube Lady Aphina 

Facebook Lady Aphina 

Текст пісні

Сотні зруйнованих душ, на колінах стоїть покалічений світ

Ми для своїх років так багато з тобою дізнались про горе

Гори розбились об тисячі зітканих з болі бетонних стін

Замість кохати життя, ми за раку зайшли в окуповане море

Привіт, мить, дихаю, дихаю

Все буде добре, завтра сонце зійде

Привіт, мить, поки що зраджена тишею

Ні в чому не винні, вільні

Ті, що пройшли крізь вогонь, погляд вишитий ниткою із руїн

Бачиш навколо людей, що живі та водночас наїлися смерті

Так ніби все розчинилось в полотнах потертих від часу картин

Але ми точно ніколи не зможемо бути стерті

Приспів

Привіт, мить, дихаю, дихаю

Все буде добре, завтра сонце зійде

Привіт, мить, поки що зраджена тишею

Ні в чому не винні, вільні

Дивимось кліп і співаємо разом