Дивовижний природний об’єкт на Херсонщині

2 года назад 0

Шукаючи мальовничий природний куточок на Херсонщині, де можна було б провести свій вільний час на свіжому повітрі та зробити цікаві, гарні знімки, на думку приходять декілька найвідоміших локацій. Серед них такі популярні туристичні зупинки, як Олешківський ліс, озеро Сиваш, острів Джарилгач тощо.
Але у Херсонській області є ще багато чудесних природних об’єктів, які залишаються поза увагою багатьох людей, хоча теж мають чудові характеристики та особливості. До прикладу, маловідомими є Білозерські джерела – пам’ятка природи місцевого значення, яка зможе вразити відвідувачів своєю красою. Туристи не часто вносять цю зупинку до свого маршруту, а шкода, оскільки там є на що подивитися.
Характеристика джерел
Білозерські джерела розташовані у селищі Білозерка, для якого вони слугують найбільшою гордістю. Цей населений пункт знаходиться неподалік від Херсона, має цікаву історію та славиться своїми виноградниками.
Джерела розміщуються на західному березі озера Білого. Навколо них дивовижна природна локація, яка стане чудовим фоном для створення світлин.
Цей природний об’єкт становить собою низхідні джерела, що живляться безнапірними водами. Вода у цих джерелах мінералізована, а з маленьких джерелець можна спокійно пити воду, адже вона питна та чиста. Особливістю є те, що вода не замерзає взимку. Її температура однакова як в зимовий, так і в літній період.
Завдяки проведеним там дослідженням, вияснилося, що вода у джерелах не має осаду, різноманітних домішок. Також там немає поверхневої плівки.
Зрозуміли цінність таких джерел і облагородили там територію не одразу. Головна заслуга в тому, що ця природна пам’ятка стала більш відомою та привабливою належить небайдужим волонтерам, а також місцевим жителям.
Чим можуть здивувати Білозерські джерела?
Найголовніша привабливість цього мальовничого куточка у Білозерці полягає в його неймовірній природній красі. Там правда дуже гарно та затишно. Тому джерела являються популярним місцем відпочинку для жителів селища та його околиць.
Досить часто там проводять фотосесії або ж просто фотографуються для соціальних мереж чи блогів. Привертають увагу не лише самі джерела, але й цікавий рослинний і тваринний світ.
Якщо хочеться трохи відпочити від повсякденних справ, щоденного побуту та міського галасу, то Білозерські джерела – це одне з найкращих місць для цього. Там можна віднайти спокій, побути наодинці з самим собою, насолодитися краєвидами.
Ті туристи, які вирішують відвідати джерела у Білозерці, найчастіше зупиняються у Херсоні. Дібратися до селища зовсім нескладно, для цього можна скористатися автомобілем або ж приміськими автобусами, які досить часто курсують. Якщо їхати автобусом, то час такої поїздки не перевищить 40 хвилин.
Тому для всіх тих, хто ще не бував у Білозерці та не бачив мальовничих джерел, щира рекомендація – побувати там і зарядитися енергією природи. Дібратися до місця призначення легко, а отримані емоції та враження залишаться на все життя.
Кherson.name