Для чого потрібні заспокійливі

2 года назад 0

До прийому седативних препаратів вдавався практично кожен з нас. Складний іспит на навчанні, важливі переговори на роботі та просто стресова ситуація навколо – все це створює несприятливі умови, які хочеться усунути та заспокоїти собі нерви. Заспокійливі препарати надають потужний терапевтичний ефект, борються з панічними атаками, неврозами, безсонням та рядом інших неприємних симптомів. На сьогоднішній день їх можна знайти в будь-якій аптеці, наприклад, в інтернет-аптеці «Здравица», зробити замовлення та отримати товар у найкоротші терміни. Але як підібрати ефективний препарат, який надає тільки позитивний вплив, без заподіяння шкоди організму? У цій статті розберемося, які є види заспокійливих і як правильно їх вибирати.

Види заспокійливих препаратів

Заспокійливі препарати мають різні форми випуску: таблетки, краплі, порошок. Але принцип їхньої дії абсолютно ідентичний і спрямований на зменшення збудження нервової системи різної інтенсивності. При прийомі заспокійливих, до мозку більше не надходять тривожні сигнали, зменшується пульс і розслабляється тіло. За ступенем інтенсивності впливу препаратів на нервову систему розділяють такі види заспокійливих:

  • Седативні. Найчастіше рослинного походження мають м'яку дію і доступні кожному, так як для їх покупки не потрібен рецепт.
  • Транквілізатори. Надають сильнішу дію на психіку і призначаються при сильній емоційній напрузі та легкому ступені психічних розладів.
  • Нейролептики та нормотиміки. Препарати з сильно вираженою заспокійливою дією. Використовуються виключно у психіатрії під суворим наглядом лікаря.

Всі види заспокійливих покликані боротися із тривожним станом, але не потрібно покладатися лише на препарат, варто намагатися самотужки опановувати стресові ситуації, що трапляються на життєвому шляху.

Протипоказання

Для того, щоб правильно підібрати заспокійливі препарати, попередньо слід проконсультуватися у лікаря. Самостійне використання ліків не рекомендовано, оскільки це може призвести до побічних ефектів. Найголовніше протипоказання до будь-яких заспокійливих засобів є непереносимість компонента зі складу. Прийом таких препаратів небажаний вагітним і жінкам, що годують. У виняткових випадках приймати можна тільки під наглядом лікаря. Серед поширених протипоказань також виділяють різні алергічні реакції, керування автотранспортом у разі, якщо в препараті є спирт, індивідуальні захворювання, особливо в серцево-судинній ділянці, несумісність з іншими препаратами.