Для жителів Херсонщини мобільний кейс є рятувальним колом

3 года назад 0

«Мобільний кейс» є «рятувальним колом» для тих жителів громад, які через різні життєві обставини опинилися в ситуаціях, коли фізичний стан не дає можливості самостійно вирішити питання щодо оформлення необхідних документів.
Так, 6 і 8 жовтня поточного року мешканці смт Каланчак, які за станом здоров’я не здатні самостійно звернутися до ЦНАП, скористалися правом отримати адміністративні послуги за допомогою «Мобільного офісу».
Перше застосування кейсу було вдалим. Заявники були дуже задоволені обслуговуванням. Інформує Каланчацька громада.

Нагадаємо, що «Мобільний кейс» для громади передали в рамках реалізації кластерної ініціативи «Покращення доступу вразливих груп населення у віддалених населених пунктах до якісних адміністративних послуг», який реалізується ПРООН у партнерстві з Херсонською облдержадміністрацією.
«Мобільний офіс» – комплект сучасної портативної техніки, який дозволяє у форматі віддаленого робочого місця здійснювати повноцінний прийом документів для отримання адміністративних послуг за місцем перебування громадян. Адміністратор за допомогою мобільного кейсу, який вміщує ноутбук, сканер, термінал та інше технічне оснащення, може виконати всі необхідні операції для надання послуг незалежно від місцезнаходження: вдома, у лікарні або іншому місці, де перебуває людина з обмеженими можливостями. Новий сервіс запровадили для людей з інвалідністю на дому. Але, окрім людей з інвалідністю, такою послугою можуть скористатися й люди похилого віку. В нагоді стане «мобільний офіс» і для створення віддалених робочих місць адміністраторів.
Послуга орієнтована на підвищення якості обслуговування клієнтів ЦНАП.
Надання послуг за допомогою «Кейсу “Мобільний Офіс”» поширюється на мешканців громади з інвалідністю, хворих, які за станом здоров’я не мають можливості самостійно пересуватись, хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні.