Для жителів Херсонщини створили «гарячу лінію»: куди звертатись у разі потреби

2 года назад 0

Херсонська обласна військова адміністрація створила "гарячу лінію" для жителів регіону. Про це на сторінці у Facebookголова ОВА Ярослав Янушевич.

"Ви не маєте залишатися сам на сам зі своїми проблемами. Якщо ви покинули тимчасово окупований регіон та потребуєте допомоги або консультації — звертайтеся на “гарячу лінію”. Якщо ви залишилися жити в тимчасово окупованих громадах області — звертайтеся на “гарячу лінію” , — написав Янушевич.

Телефон гарячої лінії Херсонської ОВА — 0800330951.

Ті, хто не має можливості зателефонувати, можуть написати у месенджери Viber, Telegram, WhatsApp або Signal за номером +380930119596

"Вас вислухають та допоможуть у розв'язанні вашої проблеми, тому телефонуйте чи пишіть" , — написав голова ОВА. Що відомо:

  • Жителі області на підконтрольну територію вибираються власними силами, або за допомоги перевізників, заплативши їм велику суму. Волонтери також вивозять херсонців — безплатно, але щоб потрапити у такий рейс треба простояти в черзі не один місяць.
  • Мешканців тимчасово окупованих південних областей України, а також українців, які наразі перебувають на території Росії та вирішили там "перечекати війну" закликали максимально швидко евакуюватись всіма можливими способами.