«Для нас вибухи вже не новина. Раніше облітало, а тепер поруч влучили»: херсонці про чергову атаку РФ

5 месяцев назад 0

Російські військові продовжують обстрілювати правобережну частину Херсонської області різними видами озброєння. Внаслідок чергових влучань снарядів РФ знову пошкоджені будинки херсонців.

Херсонка  Наталя тимчасово проживає у багатоповерхівці в одному зі спальних районів міста в оселі родини. Виїхала через пошкодження в її квартирі після обстрілів РФ. 6 грудня ввечері, будинок, де зараз проживає жінка, також був під атакою РФ.

"Я сиділа з собакою в кімнаті. Перше влучання було далеченько, друге — трохи ближче. Я вирішила перейти в коридор. І коли вийшла, одразу був вибух. Я навіть не зрозуміла, де і що. Потім подивилась: на балконі вилетіло скло і в кухні вікно розбите. Це вже друге зі мною сталось. Переїхала, і сюди дістали" , — каже жінка. Херсон, вибиті вікна в балкона у будинку, 7 грудня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Херсонець  Олександр говорить, вибухи вони чують постійно.

"Для нас вибухи вже не новина. Ми в будинку ховаємося. Раніше нас облітало, а тепер десь поруч влучили" , — говорить чоловік.

За інформацією  Херсонської ОВА , 7 грудня 2023 року опівдні російські військові вдарили по Тягинці Бериславського району. Внаслідок обстрілу поранені четверо людей.

"Двоє чоловіків у важкому стані шпиталізовані: одному з поранених 67 років, іншому — 56. Ще один чоловік 30 років та 50-річна жінка отримали травми середнього ступеня важкості і доправлені до лікарні", — каже керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков.

За повідомленням  Херсонської міської військової адміністрації минулої доби російські військові 22 рази обстріляли територіальну громаду. Били по Херсону, Придніпровському, Садовому та Зеленівці. Атакували і населені пункти двох територіальних громад Бериславського району. Херсон, розбита внаслідок обстрілу РФ газова труба поблизу будинків, 7 грудня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Керівник Бериславської РВА  Володимир Літвінов повідомив, що із застосуванням БпЛА армія РФ атакувала село Михайлівка. Пошкоджений будинок.

"Під артилерійським обстрілом перебувало село Шляхове. Там пошкоджені будинки та господарські споруди. На жаль, стало відомо, що в результаті атаки 28 листопада у Бериславі поранена жінка. Зараз її життю нічого не загрожує", — сказав Літвінов. Херсонщина, чоловіки стоять поблизу розбитої обстрілами РФ автівки, 7 грудня 2023 рік. Фото: Поліція Херсонської області/Facebook
Загалом за минулу добу російські військові 88 разів обстріляли правобережжя Херсонщини, випустили 387 снарядів з різного типу озброєння.

Як повідомив керівник МВА  Роман Мрочко , внаслідок обстрілів Херсона 7 грудня 2023 року пошкоджена траса подачі аміаку між компресорною та холодильною установками на підприємстві харчової промисловості.