Дніпряни в Новокаховській громаді поки залишились без старости

3 года назад 0

Лише дві з чотирьох запропонованих кандидатур старост не викликали жодних нарікань у депутатів.
Затвердити старосту Дніпрянського старостинського округу не вдалося на сесії Новокаховської міськради 17 грудня. На цю посаду міський голова Володимир Коваленко запропонував обрати Аллу Щербину, яка кілька років тому працювала заступницею дніпрянського селищного голови і очолювала ОСББ “Дніпряни”. 

Ледь вистачило голосів для затвердження старостою у Веселому Людмили Аннас. А ось дві інші кандидатури не викликали зауважень у депутатського корпусу. Старостою Козацького став колишній вчитель місцевої школи, співробітник газового підприємства Руслан Дерев’янко, а старостою Райського — Ігор Дикуха, екс-директор державної установи “Новокаховський рибоводний завод частикових риб”.
Зауваження до кандидатур старост Веселого і Дніпрян виникли на засіданнях постійних депутатських комісій. Це, у свою чергу, викликало обурення у міського голови.

— Знаєте, так осоромити Людмилу Аннас, жінку, ми не маємо права. Ми ж міська рада, а не шаромижна структура. Прошу депутатів більш відповідально працювати на своїх комісіях, — закликав Володимир Коваленко. І додав, що не залишить “за бортом” колишнього в. о. старости Козацького Андрія Чирка, якого не могли обрати на цю посаду через законодавчі обмеження за віком. 

Виникли у депутатів й зауваження при затвердженні положення про старосту. Цей документ, зокрема, передбачає дострокове припинення повноважень посадової особи у випадку порушення ним законодавства та невиконання своїх повноважень.

— Повноважень у старости сьогодні нема, — нагадав міський голова. — Управління старостинськими округами нині грає більшу роль, ніж сам староста. Якщо не буде особистої волі міського голови, то ці посадові особи будуть безправними. Але мені не хотілося б, щоб старости просто нічого не робили і прогулювалися по своїй території. Якщо є підстави додати їм повноважень, то треба обов’язково це вивчити і внести зміни до затвердженого положення.
Олег БАТУРІН
Новый день Полина Светлова