До 15 років ув’язнення засуджено колишнього експерта-криміналіста з Херсона за колабораційну діяльність

5 месяцев назад 0

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Херсонської окружної прокуратур в порядку спеціального судового розгляду визнано винним колишнього експерта у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.
 
Вироком суду його засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права надавати публічні послуги, обіймати посади у владних, правозахисних та правоохоронних органах строком на 15 років та з конфіскацією майна. 
 
Прокурорами у суді доведено, що засуджений у період дії воєнного стану добровільно пішов на співпрацю з ворогом. У травні 2022 року він обійняв посаду так званого «начальника лабораторії наркотичних засобів та психотропних речовин, лікарських засобів та отруйних речовин, вибухових речовин та продуктів пострілу» у псевдоправоохоронному органі – «Експертно — криміналістичному центрі ГУ МВС в Херсонській області». 
 
На псевдопосаді, чоловік виконував обов’язки покладені на нього окупаційною владою, чим сприяв функціонуванню новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної влади рф на тимчасово окупованих територіях України.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими УСБ України в Херсонській області.