До бібліотек окупованої Херсонщини росіяни привезли книжки про “СВО”, ПВК та Януковича

4 месяца назад 0

Російська дитячо-юнацька організація “Рух перших” передала до бібліотек Генічеської громади партію російськомовних книжок.
Про це на сторінці у Telegram повідомив відділ роботи з молоддю адміністрації так званого Генічеського муніципального округу.
На опублікованих фото показані книжки, які були передані бібліотекам окупованої Херсонщини.
Поміж дитячих книжок та художньої літератури у бібліотеках представлені й книжки про “СВО”, приватні військові компанії та колишнього президента України Віктора Януковича.
Зокрема, у книзі про так звану СВО описується стан оборонно-промислового комплексу Росії. ЇЇ автором є перший міністр державної безпеки “ДНР” Андрій Пінчук. Через сепаратистські дії він знаходиться у санкційних списках Європейського союзу, США та Великої Британії.
У книзі “ПВК. Історія та сучасність” загалом йдеться про історію виникнення приватних військових компаній, а також про те, у якому вигляді вони існують сьогодні. Цікаво, що автором книги вказано Ріхарда Вагнера. Ймовірно, такий псевдонім було обрано спеціально, аби зробити натяк на російське збройне формування ПВК “Вагнер”.
У книзі, на якій зображено Віктора Януковича, йдеться про події 2014 року, зокрема, російська версія Революції гідності, втечу Януковича з України, так званих американських кураторів тощо.
Загалом, ці книги є яскравими прикладами російської пропаганди, яку окупаційна влада намагається нав’язувати мешканцям лівобережжя Херсонщини.
Раніше повідомлялось, що росіяни везуть на Херсонщину величезну кількість застарілих книжок.