До Херсона прибув столичний потяг з оновленими вагонами

2 года назад 0

На залізничний вокзал у Херсоні прибув потяг з Києва — складається він з 5 оновлених вагонів-трансформерів. Пасажирів проводжала провідниця Валентина Ратич. За її словами, вона вперше в такому вагоні їде, жінці все мені сподобалося — добре, зручно та чисто.
Провідниця каже, ціна на квиток зросла, бо кількість місць у вагоні зменшилася майже вдвічі. У кожному купе — 4 місця, які трансформуються залежно від потреби – сидіти чи лежати.
"Підходять як для довгих подорожей, так і для коротких. Першим класом сидячі місця, а коли спальні місця, то опускаємо цю полку. Тут в нас ортопедичні матраци, так само верхня полка опускається і вночі він їде як лежачий. Вдень, як сидячий. Вони обладнанні сучасними елементами конструкції. Нові протисонцеві ролети, віконні рами, USB-розетки", — говорить Валентина Ратич.

Розетка із USB-входами та освітлення є біля кожного місця. Замінили у вагонах і санвузли, розказує Валентина Ратич. Тут встановили вакуумні туалети із сенсорними кнопками. Провідниця говорить, працювати стало комфортніше. Каже, холодильники є, мікрохвильовки в кожному вагоні, кавомашина для пасажирів.

Реставрація вагона значно дешевша за новий вагон, — говорить начальник потягу Київ-Херсон. Роботи виконують за гроші Укрзалізниці.
Суспільне Херсон