Допомога постраждалим від підриву Каховської ГЕС: до якого числа можна подати заяву

9 месяцев назад 0

Кабмін продавжив термін прийому заяв. У ніч на 6 червня російськ​і окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, що призвело до підтоплення багатьох населених пунктів. Держава надає одноразову грошову допомогу для постраждалих осіб з Херсонської та Миколаївської областей. У пресслужбі Мінсоцполітики розповіли, що термін прийому заяв на виплату матеріа​льної допомоги продовжено.

Уряд ухвалив , відповідно до якої продовжив термін прийому заяв на виплату одноразової матеріальної грошової допомоги українцям, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Громадяни можуть звернутися із заявою до органів соцзахисту до 31 жовтня 2023 року (включно).

«Отримати кошти можна буде через АТ «Укрпошта» або через установи уповноважених банків з можливістю їх зняття через платіжні термінали», – йдеться у повідомленні.

Кожному постраждалому з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей держава надає грошову допомогу у розмірі 5 000 грн.
У Мінсоцполітики підкреслили, що отримати фінансову допомогу мають право:

  • громадяни, які на момент підриву Каховської ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) в підтоплених населених пунктах Миколаївщини та Херсонщини, підконтрольних Україні;
  • українці, що з 6 червня виїхали з підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя в райони, підконтрольні Україні.

Раніше Кабмін ухвалив рішення про фінансову допомогу для людей у Херсонській і Миколаївській областях, які втратили свій врожай через теракт російських військ на Каховській ГЕС та масштабне підтоплення територій.