Досі не відновили: окупаційні медіа показали, як виглядає селище Рикове на Херсонщині

6 месяцев назад 0

Селище Рикове, постраждале від вибуху боєприпасів, які російські військові зберігали на місцевому елеваторі, ще досі не відновлене, попри твердження окупантів.
Херсонський прокремлівський телеканал «Таврія» показав сюжет про ремонт водопроводу, де можна побачити зруйнований елеватор і пошкоджені будинки.  
На відео помітно, що елеватор, який окупанти перетворили на величезний склад боєприпасів, ніхто і не думає відновлювати.
Також помітно, що в деяких будинках ще вставлені не всі віконні шибки, вибиті внаслідок вибухів, і не всюди відремонтований дах.
Щодо водопроводу, то в ремонтні роботи входить установка п’яти пожежних гідрантів, які для невеликих населених пунктів – рідкість.
Не виключено, що установка гідрантів свідчить про намір російських військових і далі використовувати Рикове як свою перевалочну базу.
Підконтрольні окупаційній владі Херсонської області медіа розміщували чимало повідомлень про відновлювальні роботи в Риково. Але з цих повідомлень важко скласти уявлення про масштаби робіт.
Натомість мешканці селища повідомляли, що справжні відновлювальні роботи в Рикове підмінюються піаром місцевих окупаційних чиновників.  
Підконтрольні окупантам чиновники дійсно використовують складну ситуацію, в якій опинилися мешканці селища, в своїх інтересах. Так, окупаційна міністерка соціальної політики Херсонської області Алла Бархарнова в червні використала мешканців Риково як статистів під час запису ролика на підтримку Володимира Путіна.
При тому, що російські військові опинилися в селищі Рикове, тому що президент Росії Володимир Путін 24 лютого 2022 року оголосив про початок «спеціальної військової операції», тобто, повномасштабного військового вторгнення в Україну.
Нагадаємо, селище Рикове сильно постраждало через те, що російські військові розмістили на розташованому там елеваторі склад боєприпасів, яких був знищений внаслідок удару ЗСУ.