Два тренери Херсонщини отримали посвідчення Заслуженого тренера України

2 года назад 0

Сьогодні начальником управління фізичної культури, молоді та спорту Віталієм Вадимовичем Вибранським були вручені посвідчення та нагрудний знак " Заслужений тренер України", тренерам ДЮСШІ Сергію Андрющенко та Сергію Середенко.
Сергій Андрющенко працює тренером–викладачем з легкої атлетики у ДЮСШІ з 2010 року. Має вищу тренерську категорію, приймає участь у суддівстві спортивних змагань з легкої атлетики серед спортсменів з інвалідністю, у тому числі чемпіонатах України.
За останні роки Сергій Андрющенко підготував перспективних спортсменів, серед яких:

  • Півень Світлана — майстер спорту України міжнародного класу, член національної збірної команди України, багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики 2015-2018рр., чемпіонка світу з легкої атлетики в метанні спису 2017 р., чемпіонка та срібна призерка чемпіонату Європи з легкої атлетики 2018 р.,
  • Харламов Олексій — кандидат в майстри спорту України, дворазовий срібний призер Чемпіонату України з легкої атлетики з штовхання ядра та метання диску,
  • Лебєдєва Яна – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, срібна призерка чемпіонату Світу з легкої атлетики 2019 року в метанні диску, чемпіонка Європи 2021 року з метання диску та бронза призерка зі штовхання ядра. Срібна призерка ХVI Паралімпійських ігор з метання диску.

Сергій Середенко працює тренером з плавання з 2015 року. За період роботи в ДЮСШІ підготував спортсменів переможців та призерів Всеукраїнських змагань, серед яких:

  • Гонтар Ганна — майстер спорту України, призер Чемпіонатів України 2015 — 2016рр.
  • Рожков Нікіта — призер Чемпіонатів України 2018, 2019, 2021 років.

Звання «Заслужений тренер України» з плавання йому присвоєно за призерку Паралімпійських ігр 2020 – Гонтар Ганну, як першому тренерові спортсменки.

Пишаємось здобутками наших тренерів та їх вихованців. Бажаю Сергію Івановичу та Сергію Анатолійовичу плідної праці та нових досягнень на світовій спортивній арені!" — привітав тренерів начальник управління фізичної культури, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації Віталий ВИБРАНСЬКИЙ.