Дві вантажівки з медичним устаткуванням прибули у Херсон

6 лет назад 0

40 тонн гуманітарного вантажу доставлені з Німеччини до Херсона. Фонд «Ria Vita» продовжує збирати для Херсона медичне устаткування, яке цілком можна використовувати ще протягом десятка років. Після комплектації вантаж доставляють в Україну. Дві вантажівки з устаткуванням, спеціальними медичними меблями після розмитнення вже прибули до Херсона. Всю витратну частину попередні рази брав на себе підприємець, депутат обласної ради Юрій Рожков.

« Ті, хто працює у фонді «Ria Vita» збирають все обладнання. Хоча зараз це стало робити важче – багато устаткування спрямовується на Сирію, Іран, Ірак. Але віруючі люди знаходять можливість допомагати Україні. Всього за час дії цієї програми до Херсона доставлено 280 багатофункціональних ліжок, які полегшують перебування пацієнтів у лікарні і дозволяють медперсоналу виконувати більше процедур на місці. Цього разу ми доставили 60 ліжок, приставні тумбочки, 50 ортопедичних матраців, 20 столів, 4 кушетки, ліфти для переміщення хворого з одного ліжка на інше, тощо », – розповів Юрій Рожков.

Транспортні витрати минулі рази брав на себе Юрій Рожков, залучаючи й інших небайдужих підприємців. Цього разу звернувся по допомогу до міської влади і отримав підтримку.

« Це дуже суттєва допомога для наших лікарень. Депутати міської ради завжди йдуть назустріч таким благим справам, і нині одностайно підтримали виділення коштів на доставку обладнання з Німеччини », – сказала с екретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Головні лікарі трьох лікарень міста самі розподіляли благодійну допомогу з Німеччини. Лікарня ім. О. Лучанського отримала вартісний стерилізатор операційного інструменту. 20 багатофункціональних ліжок і цілий перелік медичних меблів доставлені до лікарні ім.. Є. Карабелеша.

« Все, що ми отримуємо від благодійників, допомагає нам у найважливішому – відновленні здоров’я пацієнтів, рятує їм життя. Меблі у гарному стані, закуповувати нові ми, на жаль, не в змозі. Те обладнання, яку пропонують медичні магазини, імпортне, дороговартісне. А ми фактично отримуємо таке ж медичне устаткування, яке використовувалось протягом 5-7 років і є цілком придатним », – прокоментувала Алла Малицька,головний лікар міської клінічної лікарні ім. Є. Карабелеша.

Тільки у лікарні ім. Є. Карабелеша з 350 ліжок потребують заміни 150. Не зайвими будуть й інші меблі, які з часом виходять з ладу. Тому лікарі завжди з вдячністю приймають такі подарунки від благодійників.