Екскомандир корабля ВМСУ «Славутич» Олексій Кисельов оголосив голодування у СІЗО Сімферополя – адвокат

1 год назад 0

Екскомандир розвідувального корабля ВМСУ «Славутич», активіст та волонтер Олексій Кисельов, якого незаконно утримують у СІЗО окупованого Сімферополя за сфабрикованою ФСБ справою про нібито участь у батальйоні ім. Номана Челебіджихана та підготовці до «морської блокади Криму», оголосив голодування.

Олексій Кисельов, співзасновник ГО «Переселенець СОС» у Генічеську, екскомандир корабля управління ВМСУ «Славутич» Фото: investigator.org.ua

Про це виданню  повідомив адвокат Олексій Ладін, який 31 жовтня відвідав Кисельова в СІЗО.

«Зараз я потребую медичної допомоги. У мене зламані ребра, є вивихи суглобів рук та ніг, а також зламаний зуб. Ми направили скаргу до військово-слідчого управління Південного округу (РФ – ред.). Результат перевірки – нульовий. Слідчі заходи щодо моєї скарги на тортури не проводяться», – йдеться у тексті заяви Кисельова, яку опублікувало видання.

Кисельов постраждав від тортур, яким його піддавали після затримання в Генічеську, а потім і після перевезення до окупованого Сімферополя. Він уже кілька місяців вимагає, щоб його оглянув медпрацівник СІЗО, проте його прохання ігнорують.

«Ґрати» пишуть, що голодування Кисельова підтримали ув’язнені ще шести камер спецблоку ізолятора. У них утримуються затримані на окупованих територіях Півдня України.

Як повідомляв ЦЖР, Олексія Кисельова катували струмом та били протягом 5 днів в професійно-технічному училищі №17 Генічеська, де зараз базується підрозділ Росгвардії. Через 5 діб його перевезли в Сімферополь, у будівлю «кримського управління ФСБ», де продовжили знущання та тортури. Тільки після цього слідчий ФСБ провів офіційне затримання та відкрив кримінальну справу. 29 липня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував його на два місяці. 23 вересня арешт продовжили до 27 листопада.