Евакуація родин: на деокупованій Херсонщині залишається ще близько 1300 дітей

7 месяцев назад 0

У населених пунктах деокупованої Херсонщини, звідки відповідно до рішення Ради оборони області через обстріли мають евакуюватися родини з дітьми, залишається близько 1300 дітей.
Про це на пресконференції повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає .

«31 населений пункт… Це прохання і військового командування, і наше прохання на евакуацію», 
— сказав Прокудін.

Він розповів, що у цих населених пунктах немає електрики,  не навчаються (це підтверджують школи), що вже є порушенням прав дітей. Влітку про це казати підстав не було, а з 1 вересня ситуація змінилася, додав Прокудін.

За його словами, зараз вже 234 дитини з їх родинами евакуювалися з визначених населених пунктів. Поки в цих громадах залишається близько 1300 дітей. У 12 населених пунктах взагалі жодної сім’ї з дітьми немає, і ще в 2 населених пунктах — Берегове і Львове — залишилося по одній дитині, наголосив голова ОВА.

Поліція та місцева влада, зауважив він, проводять роз’яснювальну роботу з батьками, переконуючи, щоб родини евакуювалися, є області, які готові їх прийняти, де створені прийнятні для життя умови.

Як повідомляв Укрінформ, на Раді оборони Хе​рсонщини ухвалили рішення про обо​в’язкову евакуацію родин з дітьми з населених пунктів, які постійно обстрілює Росія, — йдеться про 31 населений пункт.