Евакуація з Херсонщини триває

2 недели назад 0

Робота проводиться планово. У цьому активно допомагають активісти різних благодійних фондів та громадських організацій.

Про це повідомляє пресслужба ХОВА.

Волонтери проводять активну роботу з місцевим населенням з інформування та переконання людей евакуйовуватися. Це рятує багато життів.

Обстріли Херсонщини тривають щодня, тож робота у цьому напрямі посилюється. Як поліпшити  взаємодію з організаціями, які допомагають з евакуацією місцевого населення, обговорили на засідання комісії з питань евакуації на території Херсонської області.

Нараду провела заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук.

Волонтери окреслили проблемні питання, які виникають при виїзді громадян, аби оперативно знайти шляхи їх вирішення.

Серед головних причин, чому люди продовжують залишатися на небезпечних територіях — це небажання покидати свої домівки. Тому розглянули можливість ввести у склад групи з евакуації й кваліфікованих психологів. Які б професійно пояснили людям, що евакуація може врятувати їхнє життя.

«З урахуванням ускладнення безпекової ситуації в регіоні, ми потребуємо підтримки волонтерських організацій у евакуації наших людей. Дякуємо, що допомагаєте нам. Всі пропозиції беремо у роботу» — звернулася до учасників засідання Ольга Малярчук.

Повідомити про бажання евакуюватися можна за телефоном «гарячої» лінії Херсонської ОВА: 0 800 33 0951 або до громадських організацій: