Евакуація з Херсонщини: у населених пунктах області залишаються 118 дітей

4 месяца назад 0

На початку примусової евакуації у населених пунктах Херсонщини, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ було 800 дітей. Наразі залишаються 118.

Про це у марафоні "Єдині новини" повідомив керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

Він додав, що за необхідності влада готова почати евакуацію дітей і з Херсона. І наголосив, що в обласному центрі це буде робити ще важче.

"Якщо буде погіршення безпекової ситуації в обласному центрі, будемо робити всі заходи з евакуації дітей. Ми їздили по населених пунктах Бериславщини, Херсонщини, спілкувалися з родичами — там люди готові просто барикади робити, щоб до них не заходили та не вивозили дітей. До них їздили і соцзахист, і ювенальна поліція — в людей є різні відмовки, що є господарство, і не можу їх кинути, і раніше було небезпечно, а зараз більш-менш тощо" , — говорить Толоконніков.

За інформацією керівника пресофісу ОВА, станом на 14 січня у Херсоні може перебувати від п'яти до десяти тисяч дітей.

Що відомо про обов'язкову евакуацію родин з дітьми ​Станом на 28 листопада 2023 року з початку оголошення обов'язкової евакуації з 23 населених пунктів Херсонської області, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ, вдалось вивезти 630 дітей з їхніми батьками.

Раніше керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконіков повідомив, що у 23 населених пунктах Херсонської області, які через постійні обстріли вважаються небезпечними, залишаються ще понад 200 дітей.

15 листопада з Херсонщини вивезли 91 дитину, повідомляв керівник ОВА Прокудін. Їх евакуювали на Івано-Франківщину.

З 24 жовтня на Херсонщині оголошена обовʼязкова евакуація з примусом для родин з дітьми, які проживають у небезпечних населених пунктах.​