“Евакуйованим” із Херсона відмовили у купівлі житла в Ростовській області

3 месяца назад 0

Для “евакуйованих” до РФ жителів Херсонщини не скінчаються труднощі та перепони у спробах отримати обіцяне росіянами житло за так званими “державними сертифікатами”. Влада Ростовської області назвала законною відмову в купівлі житла двом “біженкам” із Херсона.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

В уряді Ростовської області пояснили, чому не допомогли з купівлею житла біженкам із Херсона. Влада регіону заявила, що слова біженок Ірини Панченко та Вікторії Руденко про незаконну відмову у видачі житлових сертифікатів «не знайшли документального підтвердження».

В офіційній відповіді російського Міністерства регіональної політики та масових комунікацій зазначають, що Руденко, Панченко та її мати Світлана Бучельникова “отримали державні житлові сертифікати на території Ростовської області в установленому порядку”. Однак оплата прийшла лише Панченко — із затримкою через відсутність коштів у «Фонді розвитку територій». Відмову двом жінкам, що залишилися, в уряді вважають законною.

За даними донських чиновників, дві жінки досі зареєстровані на місцях проживання в Херсонській області та не підтверджені документально їх вибуття та переїзд на постійне місце проживання до іншого регіону. Це, за їхніми словами, і стало причиною відмови.

Росіяни, однак, додають, що для підтвердження вибуття з місця проживання на Херсонщині жінкам не треба повертатися. Чому влада Ростовської області навмисне затягує питання із забезпеченням житла для згаданих “біженок”, – зрозуміло, адже росіяни в принципі не зацікавлені у витратах на херсонських “переселенців”.