Фастфуд викликає депресію у підлітків

5 лет назад 0

Американські вчені з University of Alabama розповіли про продукти, здатні викликати депресію у підлітків. У списку фахівців виявилися популярні фаст-фуди, містять калій і натрій.

В ході дослідження були вивчені дані 84 підлітків. Аналізи сечі учасників показали високий вміст натрію та низький калію. У цієї групи було більше ознак, що вказують на депресію, на відміну від їхніх однолітків. Подібний дисбаланс речовин в організмі може статися в результаті харчування обробленими продуктами. Низький вміст калію говорить про те, що людина вживає дуже мало свіжих фруктів і овочів.

Через дефіцит калію і надлишку магнію підліток може зіткнутися з депресією. Експерти радять зробити раціон різноманітніше і вживати більше шпинату, йогуртів, апельсинів, бананів, авокадо, томатів, солодкого картоплі, лосося. Відвідування кафе чи ресторанів слід обмежити або відмовитися від них. Продукти, багаті калієм, позитивно впливають на психічне здоров'я підлітків.

Фахівці відзначили: харчування має бути регулярним, в раціоні білки повинні бути на 50-60% тваринного походження. Жири підліток повинен отримувати з сиру, горіхів, сметани, вершкового масла. Рекомендується вживати рибу, червоне м'ясо 2 рази в тиждень. Підліткові важливо отримувати ту кількість калорій, яке буде покривати його енерговитрати протягом дня.

Результати наукової роботи дозволили вченим виявити лише зв'язок між вмістом натрію і депресією. Надалі дослідники планують зайнятися вивченням питання, що стосується причини розвитку депресії в підлітковому віці.