ФДМУ отримав в управління актив ексочільника «Руської єдності» Кальонова

3 недели назад 0

Фонд державного майна України отримав в управління ринок на Херсонщині, який належав місцевому колаборанту Георгію Кальонову.

Про це  голова ФДМУ Віталій Коваль.

Станом на 9 квітня в управлінні ФДМУ перебувають 735 таких активів. З них вже реалізували – 12 на загальну суму понад 32 млн гривень.

  • 27 вересня 2023 року Георгію Кальонову заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі.
  • За даними руху “ЧЕСНО”, 19 жовтня 2022 року Указом Президента Кальонов потрапив до санкційного списку РНБО, щодо осіб, які прямо або опосередковано підтримали військову агресію Росії проти України.
  • Після повномасштабного вторгнення Росії він прибув до окупованого армією РФ Херсона з метою створення та проголошення "Херсонської народної республіки". 16 березня 2022 року Кальонов провів "засідання" "Комітету спасіння "За мир і порядок".
  • У 2014 році його  затримали співробітники Управління СБ України в Херсонській області за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації). Оголошувався в розшук у зв’язку з підозрою у зазіханні на територіальну цілісність України. За даними українського слідства, встановлено, що Георгій Кальонов забезпечував зброєю та вибухівкою бойовиків угруповань в Донецькій та Луганській областях. Крім того, за даними слідства, організовував мітинги проросійського спрямування на території Херсону.
  • Георгій Кальонов –  уродженець Свердловської області РФ, житель села Приморське Бехтерської громади на Херсонщині.