Фільм про рятувальників, які працювали на Херсонщині, планують показати цієї весни

2 месяца назад 0

Автори фільму “Форма вогню”, що розповідає про роботу зведеного загону ДСНС на деокупованій Херсонщині, планують показати на українських каналах цієї весни. 

Про це  в проєкті Радіо Свободи “Новини Приазов’я”.

За словами режисера кінострічки Василя Київського, у “Формі вогню” знялися не актори, а працівники зведеного загону ДСНС.

“Окрім рятувальних робіт, що проводились у Херсоні, у фільмі також привертають увагу до особистих історій кожного з героїв стрічки”, – додав він.  

Герой фільму Андрій Козак, заступник начальника Головного управління ДСНС України в Хмельницькій області,  спогадами:

“Серед основних завдань по приїзду було: очищення магістральних доріг від спаленої техніки, яка час від часу заважала руху сил безпеки й оборони, які заходили в Херсон та Херсонську область”. 

 Герой стрічки Андрій Гуменюк, начальник відділу організації пожежогасіння Головного управління ДСНС у Хмельницькій області,  : 

“Коли ми заїжджали в Херсон, мене здивувало, що я не бачив жодного вікна, в якому б горіло світло, і не бачив жодної живої людини, яка б просто йшла десь. Здавалося, що місто повністю мертве й пусте. Тільки було видно військових, де-не-де автомобілі, і було видно поліційні автомобілі”.  

  • Документальний фільм “Форма вогню”  англійською та українською мовою, а також залучили до виробництва американського сценариста. Також  автори фільму планують представити його на міжнародних фестивалях у США та Європі.
  • Раніше  про рятувальника Володимира Явтушенка, який поділився спогадами про окупацію Херсона.