Фінансування реконструкції обласних лікарень на Херсонщині можуть збільшити

2 года назад 0

На Херсонщині триває підготовча стадія масштабної реконструкції обласної клінічної та дитячої обласної клінічної лікарень.
У рамках програми «Велике будівництво» на неї збираються виділити тільки з державного бюджету понад 1,4 мільярди гривень впродовж трьох наступних років.
Але вже зараз розглядається можливість збільшити фінансування до мільярда гривень на кожен лікувальний заклад, — поінформував голова Херсонської облради Олександр Самойленко;
— Реконструкція стаціонарів, звичайно, не обійдеться без вартісних будівельних робіт – оновлення будівель давно назріло. Зокрема, у дитячій обласній лікарні будуть замінені всі ліфти, застарілі морально й фізично. У обласній клінічній лікарні модернізують хірургію, створять сучасний перинатальний центр, де якісний медичний сервіс отримуватимуть жінки при надії з районів краю.
Коштом облради вже замовлені проекти реконструкції, і сподіваюся, що в березні вийдемо на тендери. Але левова доля фінансування все ж піде на закупівлю нової лікувальної та діагностичної апаратури, — каже Олександр Самойленко. – Для цього ми вже зараз шукаємо надійних її постачальників, аби визначитися з цінами, аби не переплачувати за потрібне, і в той же час отримати надійну та якісну продукцію, — підкреслив Олександр Самойленко.
Обласна рада також сподівається «вписатися» в іншу державну програму, яка передбачає придбання двадцяти лінійних прискорювачів для онкодиспансеру. Там є один такий апарат, але новий буде потужнішим та ефективнішими.
Окрім цього, у перспективі Херсонська облрада планує купити й третій прискорювач, виділивши кошти з так званого вільного залишку бюджету, де накопичили близько п’ятдесяти мільйонів гривень.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ Новий день