Газопостачання Олешок і Голої Пристані відновлять не скоро

3 года назад 0

Схоже, для мешканців Олешківської та Голопристанської територіальних громад на Херсонщині користування блакитним паливом надовго буде прикметою довоєнної «розкоші». Адже під час бойових дій невідомо снаряд чи то ракета влучив просто у газорозподільчий пункт під Олешками, неподалік відомих всім автолюбителям автозаправок-«близнюків». Той ГРП був не просто пошкоджений, а ще й спалахнув, тож до всього додалася ще й пожежа. Акціонерне товариство «Херсонгаз» готове хоч сьогодні скерувати туди аварійну бригаду, але її туди російські військові не допускають.

— На моє проханням дружина працівника газового господарства, котрий мешкає неподалік, сфотографувала понівечений ГРП, без якого не можна забезпечити постачання блакитного палива що в Олешки, що в Голу Пристань. Але за самою лише світлиною, ще й зробленою здалеку, не можна оцінити наслідків ушкоджень, та який потрібен ремонт. Без організації доступу аварійної бригади на місце говорити про терміни відновлення газопостачання не доводиться, — зазначив у бесіді з автором цих рядків голова правління АТ «Херсонгаз» Альберт Зангієв.

З’явилися труднощі в працівників підприємства життєзабезпечення і в самому Херсоні. На його виробничій базі по вулиці Нафтовиків обласного центру російські військові ще 1 березня видалили охорону, й влаштували там стоянку для своєї бронетехніки, нікого туди не допускаючи. А в пункті обслуговування абонентів  «Херсонгазу» по вулиці Петренка якийсь підрозділ мотопіхоти РФ влаштував собі нічліжку, залишивши після себе зламані металопластикові двері й ролету, недоїдки, і…купу брудних шкарпеток. Дякувати, хоч службові комп’ютери не викрали та не пошкодили.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ,