Голова Херсонської облради прокоментував затримання депутата

2 года назад 0

Сьогодні, 10 листопада у ЗМІ зявилась інформація від Террторіального Управління ДБР у м. Мелітиополі з приводу затримання депутата Херсонської обласної ради, який, начеб-то, вимагав і отримав у власника рекламного агентства 300 тис. гривень за посередницьку послугу.
Вчора, 9 листопада 2021 року працівники ДБР затримали депутата одразу після отримання всієї суми. Вирішується питання щодо повідомлення депутату про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років, — повідомляють у ДБР.
Наразі триває досудове слідство… Але у деяких ЗМІ та соціальних мережах вже поширюють "припущення" про "депутатську змову", навішуються "політичні ярлики" та надають субьективні оцінки справі, яку ще тільки розслідують правоохоронці…
Тому голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко прокоментував ситуацію, оскільки: …припущення та власні версії кидають тінь на депутатський корпус Херсонської обласної ради та роботу бюджетної комісії.
По-перше, давайте оперувати фактами, а не вигадками! ОБЛАСНА РАДА — це колегіальний орган, де рішення приймають, наразі, 62 депутата!
Комісії, до яких входять делеговані представники з різних політичних партій, надають лише рекомендації, попередньо опрацювавши їх на своїх засіданнях, які є відкритими та публічними.
По-друге, лише за наявності офіційних версій слідства, прийматиму відповідні рішення. Тож, не вигадуйте, не спекулюйте і не надавайте політичного присмаку! Якщо винен — понесе відповідальність відповідно до чинного законодавства , — заявив Олександр САМОЙЛЕНКО.