Голова Херсонської облради взяв участь у президії Конгресу місцевих та регіональних влад

2 года назад 0

Сьогодні, 11 лютого голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, разом з Херсонським міським головою Ігорем Колихаєвим та Головою ХОДА Геннадієм Лагутою, взяв участь в засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського:
На засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад заслухали доповідь Головнокомандуючого Збройних Сил України Валерія Залужного про стан виконання Закону України «Про основи національного спротиву».
Він відзначив, що сьогодні в Україні сформована дієва система сил територіальної оборони. Її мета – щоб супротив був у кожному місті та селі, на кожній вулиці та в кожному будинку. Досягти цього можна – працюючи разом системно!
Головнокомандуючий Збройними Силами України запропонував концепцію створення сил ТРО:
— опанування фондами (майнові комплекси); — завершення рекрутінгу; — організація належної підготовки; — завершення планування.
Президент України Володимир Зеленський закликав усіх до співпраці у сфері інформаційної політики – профільного міністерства та керівників місцевих влад. Глава держави зазначив, що інформаційна політика має бути однакова, аби люди дійсно розуміли що відбувається.
Найближчим часом Україну очікує дійсно історична подія – відключення на 3 дні від енергосистем Росії та Білорусі. Глава держави Володимир Зеленський зазначив, що це перший крок до енергетичної незалежності України! Якщо тест пройде успішно — буде об’єднання систем України та Євросоюзу.
Наразі обсяг газу у сховищах України = 10,7 млрд метрів кубічних.Це більше, ніж за останні 5 років. Про це доповіла на засіданні президії Конгрес місцевих та регіональних влад Перша-віце-прем’єр-міністерка – міністерка економіки України Свириденко Юлія.

Ще один важливий меседж для водіїв щодо підвищення цін на бензин та дизель. Наразі Урядом розробляється комплексний план для стабілізації цього питання, адже це обумовлено різким підняттям цін на нафту у світі.
Енергетична незалежність "Велика тепломодернізація житла"! Цього року стартує велика програма Президента України Володимир Зеленський – Велика тепломодернізація. Це одна з найпотужніших програм з енергонезалежності, яка стане основою енергетичної безпеки. Взагалі амбітна мета програми — тепломодернізувати 50 тис будинків.

На цей рік заплановано – 5 тис. будинків, а більше 15 млн українців зможуть покращити умови проживання та зменшити платіжки за опалення на 30-50 %.Більш того, це дозволить зменшити імпорт газу на 2,5 %. Адже сьогодні агресор використовує енергетику як зброю. Найголовніше – громадяни не відчують фінансового навантаження через тепломодернізаційні заходи, а відчують ефект від зменшення платіжки за опалення.
Держава інвестує 140 млрд грн у цільові кредити під 3 % річних в органи місцевого самоврядування. На першому етапі реалізації програми планується відремонтувати будинки, споруджені до 1990 року. На сьогодні мешканці квартир 50 кв3 оплачують близько 1600 грн за опалення, після тепломодернізації сума зменшиться удвічі. Велика тепломодернізація – комфортні умови, зменшення платіжки та енергетична незалежність України.
Друзі, думаю, що всі помітили, що 2021 рік був роком будівництва: відремонтовані дороги, оновлені школи та садочки, збудовані стадіони та модернізовані приймальні відділення.
Завдяки Президенту України Володимиру Зеленському та програмі Велике будівництво відновлюється інфраструктура України. Не дивлячись на зовнішні виклики, ми продовжуємо будувати сильну та сучасну країну з по-справжньому комфортними умовами для українців. 2022 рік буде ще амбітнішим у реалізації програми!
За словами заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенко у цьому році у рамках програми планується відновити 715 об’єктів у 24 областях України. Вже з наступного тижня відбудуться презентації об’єктів Велбуду в кожному регіоні.
Сьогодні вперше заробітна плата лікарям та питання сфери охорони здоров’я знаходиться під особистим контролем Президента України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністра України Денис Шмигаль.
Гідна зарплата медикам уже реальність. Про це зазначив Міністр охорони здоров’я України Виктор Ляшко. У 2022 році у держбюджеті закладено рекордне фінансування сфери охорони здоров’я – 232 млрд 800 млн грн.
У січні цього року більша частина медпрацівників вже отримали виплати за новим нарахуванням:
— Лікарі – 20 тис. грн. — Мед працівники – 13 тис. грн.
До речі, персонал КНП "Херсонська обласна клінічна лікарня" ХОР отримав зарплату відповідно до нового нарахування.
P.S . Цим питанням і завершили засідання президії Конгрес місцевих та регіональних влад. Дякую усім спікерам та Президенту України Володимиру Зеленському.
Продовжуємо далі крок за кроком будувати й розвивати Україну, адже саме ми відповідальні за наше майбутнє!