Головне завдання ЗСУ на лівому березі в Херсонській області — відбити росіян якомога далі від обласного центру і просуватися вперед — аналіз Ступака

5 месяцев назад 0

Іван Ступак. Фото: Facebook
Збройні сили України розгорнули три плацдарми на лівому березі Дніпра Херсонської області. Українські бійці всіляко намагаються відкинути армію РФ якомога далі від міста Херсон, щоб мінімізувати обстріли. Російська армія зазнає поразки під час лобових атак, також FPV-дрони завдають великої шкоди окупантам. Про це сьогодні, 9 грудня, в ефірі телеканалу  розповів військовий аналітик, співробітник Служби безпеки України (СБУ) (2004-2015 рр.) Іван Ступак.
“Є три плацдарми українських військ на лівому березі Херсонської області. Вони ще невеликі. Головне їхнє завдання — відбити росіян якомога далі від міста Херсон для того, щоб мінімізувати обстріли. Російська армія ракетами, снарядами обстрілює Херсон хаотично — житловий будинок, садочок, дорога, лісосмуги. Потім об’єднати три плацдарми й просуватися далі. Буде дуже хорошим результатом, якщо наші війська зможуть дійти до міста Скадовськ, в ідеалі до міста Армянськ. Як кажуть наші військові, неймовірно складно щось прогнозувати, тому що щодня щось змінюється” , — сказав він.
Російські воєнні кореспонденти повідомляють про те, що збройним силам РФ (ЗС РФ) необхідно вживати заходів щодо стримування українських військ, інакше в них не залишиться ресурсу для стримування ЗСУ, розповів Ступак.

“Російські військкори скаржаться на те, що лобові атаки на Південному напрямку в Херсонській області не дають жодного результату. Кращі з кращих там гинуть, сточуються об українську оборону, ніякого результату у вигляді вибитих українських позицій немає. Вони коментують, що якщо так продовжиться і не буде вжито логічних чи адміністративних заходів, то в них просто не залишиться, чим стримувати українські війська”, — пояснив він.
Величезне значення на цьому березі мають FPV-дрони, які у великій кількості використовує армія України.

“FPV-дрони на лівому березі мають величезне значення. Росіяни скаржаться, що в найкращому випадку на одного російського військового припадає одна українська “пташка”, в гіршому випадку на одного російського вояка — три “пташки”. Дрон український полює за будь-яким більш-менш предметом, який рухається — “буханка” (радянський малотоннажний вантажно-пасажирський автомобіль підвищеної прохідності, насамперед військового призначення, — ред.), мотоцикл, самотній солдат може стати жертвою дрона”,  — констатував він.