Головний санлікар Херсонщини пообіцяв «надважкий тиждень» і по 1500 хворих на COVID-19 на добу

2 года назад 0

Головний санлікар Херсонщини пообіцяв нам «надважкий тиждень» і по 1500 хворих на COVID-19 на добу в пікові 9-12 лютого.
Про це головний санлікар Херсонської області Юрій Ромаскевич написав сьогодні, 7 лютого вранці на своїй сторінці у соцмережі:
«Добрий ранок Херсонщина!
Швидкість розповсюдження COVID-19 в області продовжує зростати. На минулому тижні кількість інфікованих перетнула позначку в 1000 осіб на добу, в Україні досягла 44 тисяч осіб.
Нас очікує надважкий тиждень, за моїми розрахунками піковими для цієї хвилі будуть 9-12 лютого коли кількість інфікованих перетне позначку 1500 осіб на добу, по Україні буде понад 50000 тисяч інфікованих.
Основною причиною такої ситуації є домінування надзвичайно заразного штаму COVID-19 "Омікрону", який практично повністю витіснив інші штами, так за даними секвенування його доля складає практично 100% серед всіх зразків.
І хоча ситуація с кількістю госпіталізацій не є критичною на відміну від 2-ої та 3-ої хвилями, проходження цієї хвилі надзвичайно ускладнилось через велику кількість захворівших серед медичних працівників. Це певним чином обмежує можливості надання медичної допомоги насамперед амбулаторним пацієнтам.
З 14 лютого ми очікуємо стабілізацію та поступове зменшення кількості інфікованих, хоча кількість госпіталізованих зростатиме до 21 лютого.
Всім Божої ласки та благословення! Добрих людей на зустріч та гарних думок!»