Голову Мирненської ОТГ судитиме одеський суд

2 года назад 0

Прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо голови селищної ради в Херсонській області за фактом замаху на заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, скоєного на замовлення.
Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.
Зазначається, що у листопаді 2021 року правоохоронці викрили та затримали замовника під час передачі виконавцю другої частини винагороди – 2 500 дол. США та 65 000 гривень.
Читайте також: На Херсонщині голову Мирненської ОТГ затримали за підозрою у замовленні вбивства депутата
Слідством встановлено, що голова селищної ради на Херсонщині, перебуваючи тривалий час у неприязних відносинах, виниклих в ході господарської діяльності, з депутатом цієї ради, який також є керівником фермерського господарства, підшукав особу, яка на його замовлення мала заподіяти шкоду здоров’ю потерпілого.
За грошову винагороду у розмірі 7000 доларів США виконавець злочину мав нанести керівнику фермерського господарства тяжкі тілесні ушкодження, що призведуть до інвалідності потерпілого. Таким чином замовник хотів позбавити можливості чоловіка займатись господарською діяльністю.
Для виконання замовлення голова селищної ради під час зустрічей у вересні та жовтні минулого року передав виконавцю частину винагороди в сумі 500 доларів США та 37 000 гривень. Після виконання замовлення голова пообіцяв сплатити ще 5000 доларів США.
З метою захисту життя та здоров’я потерпілого правоохоронці зімітували обстановку нападу та побиття жертви.
Наразі обвинувачений перебуває під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області.