ГУР закликає жителів окупованих територій надавати інформацію про «вибори» і колаборантів

9 месяцев назад 0

Головне управління розвідки Міноборони закликали жителів тимчасово окупованих територій надавати інформацію про організацію Росією фейкових виборів, а також про колаборантів.
Про це повідомляється на, передає .

У розвідці наголосили, що метою запланованих на вересень фейкових виборів на ТОТ є спроба легітимізувати окупацію та воєнні злочини, скоєні російською армією.

«Усіх причетних до незаконного проведення виборів буде притягнуто до відповідальності згідно із законодавством України та нормами міжнародного права, як це і відбувалось раніше із зрадниками та колаборантами», — наголосили у відомстві.

ГУР закликає громадян України на тимчасово окупованих територіях продовжувати надавати інформацію стосовно псевдовиборів. Зокрема, йдеться про інформацію щодо колаборантів та їхніх кураторів з  (особиста інформація, адреси, номери автомобіля й телефона тощо); так званих депутатів та представників окупаційних адміністрацій; свідчення фальсифікацій та нелегітимності проведення фейкових виборів.

Наголошується, що надана інформація сприятиме наближенню поразки окупантів та допоможе виявленню пунктів дислокації особового та керівного складу окупаційних військ, їхніх штабів і пунктів управління, складів боєприпасів і ПММ; місць розміщення та ремонту військової техніки, засобів РЕР та РЕБ, засобів протиповітряної оборони.
Як повідомлялось, Росія готує проведення «виборів» на тимчасово окупованих територіях України 10 вересня 2023 року. У Міністерстві юстиції України наголосили, що це такий самий фарс, як і псевдореферендуми.