Херсонці українізують соціальні мережі

7 лет назад 0

Херсонський Руський культурний центр ім. О. С. Пушкіна проводить акцію, умовна назва якої "Українці — українською".

В чому її сенс, нашому журналісту розповів голова центру Роман Медведєв :

Ми звертаємося до друзів та знайомих FB, звісна річ, адекватних з пропозицією переписати своє ім'я на аватарці українською або латиницею.
Образи виключаються, бо звертаємося до знайомих та свідомих українців-фейсбучників.
Перші результати вже є – херсонська журналістка Лідія Григор'єва переклала своє призвище з нашої дружньої подачі. 

 

Їі колеги Євгенія Вірліч та Ірина Евстаф'єва, а також Вікторія Карпова так само позитивно сприйняли нашу акцію.

Сподіваюся, користь від нашої активності буде. Об'єктів, для нашої уваги достатньо.

Зрозумівши, що не всі достеменно володіють FACEBOOK- налаштуваннями ми розробили покрокову абетку. Користуючись таким навігатором, багато користувачів змінили написи на своїх аватарках. Всі, без винятку, з вдячністю сприйняли нашу ідею.
Серед воїнів АТО (28-окрема механізована бригада), які наразі знаходяться на перший лінії оборони нашої країни, також була проведена така акція. Наш інсайдер херсонець Володимир Максимов (воїн 28 бригади) в ній брав безпосередню участь.

Зо два десятки українців по всьому світу долучилася до акції. Кремлівська ОЗГ (озброєна злочинна група), здійснюючи моніторинг діяльності соціальних мереж, повинна звернути увагу на те, що українці послуговуються українською мовою, або переходять на латиницю…

Якщо у когось з української або ж навіть світової фейсбучної спільноти виникне бажання доєднатися до акції, але є проблеми з налаштуваннями, за покроковою абеткою можна звурнутися до Романа Медведєва у тому ж фейсбуці.