Херсонців запрошують на творчу зустріч із українською письменницею

3 года назад 0

29 липня (четвер) о 17.30 у приміщенні Дитячої музичної школи №1 (вул. Лютеранська, 18) відбудеться творча зустріч із українською письменницею Тамарою Горіха Зерня, повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.
 Її роман “Доця” у 2019 році відзначений як книга року ВВС.
 У Херсоні письменниця також презентує нову книгу “Принцип втручання”.
 «Принцип втручання»— це новий детектив. І одночасно не детектив. Це драма і комедія, смішна до сліз і зворушлива до ненависті історія. Це книга, на якій можна ворожити. Або різко закрити і кинути в обличчя ворогу, хай навіть твій ворог тимчасово дивиться на тебе із дзеркала. Героїня книги— жінка з дірою у грудях. На тому місці, де мало б бути серце, у неї діра. Діра, у якій кілком стирчить загибель на війні чоловіка, з яким вона так і не встигла ані попрощатися, ані з’ясувати стосунки. А ще особиста юнацька драма, а ще ряд таємниць, які, з одного боку, нас не вбивають, а з іншого— чомусь не роблять сильнішими. Єдиною опорою і розрадою Станіслави стала робота. Чистий холодний розум, логіка і математика, ось її безпечна гавань, ось світ, у якому вона задає власні правила гри і почувається у безпеці.
 І з цього світу формул і рівнянь її висмикує прохання, яке неможливо відхилити. Але і погодитися теж неможливо, тому що це дивно. І абсолютно нелогічно. І ще трошки смертельно небезпечно. А втім, доцент кафедри вищої і прикладної математики перетворюється на кухаря. І сім днів проводить у місті свого дитинства, з якого вона колись вилетіла пробкою і поклялася ніколи не повертатися.