Херсонка Анастасія Рибачок вийшла до чвертфіналу Олімпіади в каное-одиночці

1 месяц назад 0

Уродженка Херсона, яка нині представляє Житомирщину, Анастасія Рибачок кваліфікувалася до чвертьфіналу Олімпіади в каное-одиночці на дистанції 200 метрів.

Про це повідомляє .

Українка змагалася в ранковій сесії 8 серпня.

Щоб потрапити напряму до півфіналу, каноїстці потрібно було фінішувати однією з двох найкращих у запливі.

Анастасія Рибачок виступала у другому заїзді на восьмій воді. Веслувальниця показала час 47.04 секунди та стала четвертою у заїзді. Це означає, що Анастасія змагатиметься у чвертьфіналі, який відбудеться 8 серпня о 13:40.

Нагадаємо, саме до Анастасії були претензії у організаторів змагань через те, що на її каное написано «I am Ukrainian». Міжнародна федерація каное розгледіла в написі I am Ukrainian на човні Анастасії ознаки пропаганди та змусила зафарбувати частину фрази.За словами тренера Ігоря Нагаєва, випадки, коли Міжнародна федерація каное змушує заліплювати гасла на човнах — не перші. Тренер зауважив: у перший рік повномасштабного вторгнення подібних вимог від керівних органів не було.

«У цьому році [це проявляється] дуже конкретно: якщо ми пишемо якесь гасло на човні, нас змушують його заклеїти. Це дуже нас дивує і дратує. Навіть наш вислів «Слава Україні — Героям слава», який ми наклеювали на деяких човнах на міжнародних змаганнях, організатори змушували заклеювати. У них це правило. Для нас це нормально, ми з цим живемо, а для європейців — не знаю, щось політичне. Всі знають, що відбувається на міжнародних змаганнях з нашими спортсменами. Торік це було вільніше, а у 2022-му виходили на нагородження з гаслами проти війни та насильства» , — додав тренер в коментарі для Суспільне Спорт.