Дотримуємося режиму тиші, дії є — Братчук про ситуацію в Херсонській області

6 месяцев назад 0

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua
Армія РФ на Херсонському напрямку активно застосовує авіацію, зокрема бомбить населені пункти України керованими авіаційними бомбами. Це говорить про те, що для ворога ситуація складається не найкращим чином.

Про це сьогодні, 5 листопада, в ефірі телеканалу  повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Сьогодні ми говоримо про те, що на цьому напрямку, з одного боку, не видно приготувань до того, що буде створюватися якийсь ударний кулак для, наприклад, атаки або наступу на правий берег Дніпра. З іншого боку, ми розуміємо, що нинішня війна вирізняється дуже частими маневрами в усіх напрямках”, — зауважив він.
Братчук звернув увагу, що російські окупанти перекидають певні сили на тих ділянках, де почуваються, як вважають, більш-менш спокійно, на ті ділянки, де хочуть більш інтенсивно атакувати.

“Те, що ворог дуже серйозно ставиться саме до Південного напрямку, говорить, наприклад, і зміна командувачів так званого угруповання військ “Дніпро”. Замість звільненого командувача сюди призначено командувача ВДВ РФ Явлінського, до речі, народився він в Україні в Донецькій області. Це певним чином реакція на ті події, які відбуваються на Херсонському напрямку, зокрема з боку і, перш за все, з боку Збройних сил України”, — сказав речник Української добровольчої армії “Південь”.
Він зазначив, що українські Збройні сили зараз докладають зусиль, щоб сіра зона на лівому березі Дніпра розширилася

“Але ми говоримо про те, що є безпека військової операції, є безпека життя наших хлопців. Це найголовніше. Дотримуємося режиму тиші, дії є. Повірте мені, там дуже неспокійно, тому результати будемо спостерігати”, — додав Братчук.​Нагадаємо, 4 листопада Херсон знову опинився під обстрілом російських військ.​