Херсонщина готується до посівної

2 месяца назад 0

На Херсонщині вже незабаром розпочнеться весняно-посівна кампанія. І проходитиме вона у складних умовах замінованості полів. Саме це проблемне питання розглядали сьогодні на нараді із начальниками районних й місцевих військових адміністрацій.

Йшлося про терміни розмінування та налагодження комунікації між військовими адміністраціями, саперними підрозділами та аграріями.

Понад двісті тисяч гектарів деокупованої Херсонщини вже розміновано. Більшість цих територій — землі сільськогосподарського призначення, а саме 178 тисячі гектарів.

Нині в кожній громаді працюють групи саперів. Їх кількість значно вдалося збільшити завдяки рішенням, ухваленим під час засідання конгресу місцевих і регіональних рад при Президентові України Володимиру Зеленському.

Аби пришвидшити темпи гуманітарного розмінування, вирішили, що місцеві воєнні адміністрації мають забезпечувати підрозділи необхідною інформацією про засмічені об’єкти та територій ВНП. А також надавати необхідну комунальну техніку.

«Важливо налагодити результативну роботу з розмінування у регіоні, тож для дієвого діалогу з громадами та аграріями, такі зустрічі тепер проводитимемо щомісяця» — зазначив перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.