Херсонщина отримала 5 нагород на олімпіаді геніїв у США

2 года назад 0

18 червня 2022 року відбулася церемонія нагородження переможців Міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування GENIUS Olympiad 2022 у штаті Нью-Йорк, США.

У межах Олімпіади українські генії здобули 5 золотих медалей, 8 срібних, 14 бронзових, а також 23 почесні відзнаки. Найвищу нагороду в категорії «Креативне письмо» вперше в історії України отримала учениця з Херсонської області Поліна Козлова.

Географія переможців:

10 нагород – місто Київ;
9 – Сумська область;
5 – Херсонська;
4 – Київська, Дніпропетровська;
3 – Хмельницька, Харківська, Полтавська;
по 2 нагороди – Тернопольска, Львівська та Волинська;
по 1 – Чернівецька, Черкаська, Миколаївська та Донецька (місто Маріуполь).

Команда України налічувала 77 школярів, які представили країну на світовій Олімпіаді геніїв. Серед переможців є діти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях і в зонах активних бойових дій.

Торік у США була підписана угода про започаткування національної ліцензійної GENIUS Olympiad Ukraine. У 2022 році збірна була сформована за новими правилами, а проведення національного етапу стало безпрецедентним збільшенням можливостей для України в конкурсі.

За 2017-2021 роки Україна здобула 74 нагороди, а цьогоріч українська збірна виборола 51 нагороду за результатами національного відбору, дистанційної підготовки та фіналізації проєктів.

Крім того, вперше в історії GENIUS Olympiad у складі журі був представник України – директор «Олімпіади геніїв України» Євген Кудрявець, який привітав учасників зі всього світу під час церемонії нагородження.