Херсонщина отримала вакцини проти кору, паротиту та краснухи

4 года назад 0

Херсонська область отримала препарати для профілактики дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та сказу. А також вакцини проти кору, паротиту та краснухи. З початку цього року до області надійшло вакцини на загальну суму близько 11,2 млн гривень.
Про це повідомляється на офіційній сторінці Херсонської обласної державної адміністрації у Facebook.
"В резерві на обласному вакцинному складі КНП “Херсонська обласна база спеціального медичного постачання” знаходиться вакцини на загальну суму понад 7,1 млн грн”, — сказав 3 серпня під час селекторної наради в онлайн-режимі директор Департаменту здоров'я ОДА Віктор Короленко .
Також він додав, що на Херсонщині загальна чисельність населення, яке має зробити щеплення згідно з затвердженим календарним планом, — 129,4 тисяч осіб, з них 107,7 тисяч осіб вже зробили щеплення, що складає 83,3% від запланованої кількості.
Крім цього, за словами директора Департаменту здоров'я, Херсонщина має один з кращих показників вакцинації дітей у 6 років проти кору, краснухи та епідемічного паротиту – 66,6%, при показнику по Україні 41,8%.
У свою чергу голова облдержадміністрації Юрій Гусєв наголосив, що робота з вакцинації населення має продовжуватися. Для більш ефективного виконання плану з вакцинації очільник Херсонщини доручив головам РДА провести інформаційно-роз'яснювальні кампанії щодо важливості вакцинації серед дітей та дорослих.