Херсонщина потребує молодих та компетентних лікарів

6 лет назад 0

Майже рік точаться розмови про відкриття на Херсонщині медичного університету або факультету. Дві вищі школи евакуйовані з окупованих територій. Херсонський державний університет висловив готовність відкрити факультет для підготовки лікарів

« Існує домовленість влади області з «Укроборонпромом», до якого входить ЦКБ «Ізумруд». Цій установі належить дев’ятиповерхова будівля з пристосованими для підготовки медичних працівників лабораторіями та навчальними аудиторіями. Фактично дійшли згоди з міністерствами охорони здоров’я та освіти щодо відкриття або факультету, або одного з евакуйованих вузів у Херсоні », – прокоментував “Українському Півдню“ голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Таким чином влада хоче вирішити проблему нестачі медичних кадрів, а також – вчителів, працівників культури, викладачів спорту. Державне замовлення на ці спеціальності скорочується, і процес децентралізації надав місцевій владі повноваження, як вирішувати і проблему кадрового «голоду». Цьому сприятиме і впровадження «Програми розвитку людського капіталу».

З нового року стало можливим залучення майбутніх медичних працівників, які навчаються у вишах в інших регіонах України. Обласний бюджет оплачує навчання, а випускники по закінченні вищої школи зобов’язані відпрацювати в медзакладах області протягом 3 років. Місцева влада має забезпечити молодих спеціалістів житлом.

                                                                          Джерело: Український південь