Херсонщина прощатиметься з народним гармоністом України Баєвим

9 месяцев назад 0

1 серпня пішов із життя відомий музикант, педагог, житель Станіслава Баєв Михайло Федосійович. Йому було 84 роки.

Сумну звістку Станіславська сільська територіальна громада у Фейсбуці:

«1 серпня 2023 року, на 85 році життя зупинилося серце легендарного баяніста, гармоніста, композитора, заслуженого працівника культури України, лауреата міжнародних конкурсів Михайла Баєва.
З 1984 по 2014 роки він був директором Станіславської дитячої музичної школи.
Михайло Федосійович Баєв зробив великий внесок у культурний розвиток Херсонщини».

Михайло Федосійович працював у Херсонському державному університеті з 2002 року старшим викладачем кафедр музики; інструментального виконавства та теорії музики, з 2005 по 2012 роки – провідним фахівцем Українського культурного центру.Відомий херсонський співак  Максим Лозовий згадує:

«Остання наша розмова була невдовзі до війни. І ще одного разу я зміг додзвонитися йому, коли російські нацисти обстрілювали Станіслав.
— Коли мені погано на душі, то завжди беру гармошку чи баян. Це найкращі ліки, — говорив він мені.
Михайло Федосійович Баєв — один з небагатьох людей в цьому світі, хто залишався завжди світлою людиною попри все.
Я знаю, що Ви зараз там, з Ним. Шкода тільки, що останній рік свого життя Ви жили в цій клятій війні і Вас достойно навіть не поховали…»
Директор Херсонського училища культури  Михайло Вергу н написав:

«Багато можна розповісти про цього чоловіка, знав його з 80-х років. Істинний росіянин, який приїхав з Волжським хором на гастролі і залишився в Станіславі. Став патріотом нашого краю. Майстер гармоніки і баяна, учасник багатьох фестивалів та конкурсів, багаторічний директор ДМШ, педагог. Його любили та поважали за відношення до роботи, до творчості за його музику, за людяність. Світла пам'ять тобі Михайле Федосійовичу. Рідним співчуття. Пам'ятаймо».

Фото зі сторінок Станіславської ТГ та ХДУ