Херсонщиною проомчав «Скіф»

3 года назад 0

У Тягинському кар’єрі, що на Херсонщині, відбувся фінал Чемпіонату України з ралі "Скіф". Це — 5 етап міні-ралі Кубку Лиманів. Участь у змаганні узяли 37 екіпажів з різних областей.
Стартували екіпажи о дев’ятій годині. По черзі учасники мали проїхати трасу, яку спеціально підготували до цих перегонів. Ділянка, розказує організатор змагань Віталій Лемець, складна, кам’яниста і має кілька крутих поворотів.
Траса досить складна. Приблизно 110 км довжиною. Складається з 6 спецділянок. З проїзди в один бік і 3 — у зворотній. Беруть участь як новачки, так і професійні гонщики. Вимоги для всіх спортсменів і автомобілів висуваються досить жорсткі щодо обладнання безпеки", — каже Віталій Лемець.
До старту готуються Євген Полікарпов і Ірина Мензак з Одеси. Цей екіпаж — останній, який до ралі встиг підготувати організатор Кубку Лиманів і гонщик Віктор Шаповалов. Чоловік помер у березні цього року. У Тягинському кар’єрі ця команда вперше.
" Цікаво, рулиться класно, є де проїхатися. Є зв’язки, які дещо схожі на ті, що ми вже їздили на інших дистанціях, але грунт тут найскладніший ". — каже Євген Полікарпов.
Дебют як штурмана у Дениса Іващенка. До цього у Чемпіонаті брав участь як пілот. У машині разом з Денисом Шаповаловим.
"Є адреналін сидіти як пілотом і є адреналін сидіти як водій. Коли ти сидиш біля водія, ти нічого не контролюєш, ти не знаєш, як він поведеться, що він зробить через декілька секунд. Коли ти бачиш, що пілот справляється, що він слухає тебе, з’являється довіра. Починаємо працювати як одне ціле", — говорить Денис.

Для подружжя Чагодаєвих Кубок Лиманів — 2021 — перший сезон у такому складі. Проїхали 4 етапи. Посіли 3 призове місце. Такої важкої траси, зізнається Тетяна, ще у них не було.
" Сьогодні гонка була дуже важка. Пилюки дуже багато. На першому і останньому крузі ми наздоганяли машини і нам не було видно, куди нам їхати. Боротьба була дуже тяжка ", каже Тетяна.
Стартувало 37 екіпажів. З дистанції зійшло 11 машин, розказує Віталій Лемець.
Деякі екіпажи не змогли подолати досить жорсткі ділянки. Деякі екіпажі були зняті з кваліфікації через брак часу", — розказав Віталій Лемець.
Абсолютним переможцем став екіпаж з Києва Юрій Хоміцький і Андрій Рощенко, Також перші місця у Михайла Горшкова і Станіслава Прусса, у Руслана Куталовського та Олександра Вільчинського, у Дениса Шаповала і Дениса Іващенка, у Ігоря Білоусова і Олександра Арича, та Андрія Повода і Євгена Миранюка у своїх категоріях, каже організатор змагань.
Суспільне Херсон