Херсонська колаборантка Томіліна покинула посаду “ректорки” фейкового університету

6 месяцев назад 0

Колаборантка Тетяна Томіліна покинула посаду “ректорки” Херсонського державного педагогічного університету, який створили російські загарбники.
Про це повідомляють проросійські ЗМІ.
Залишити “посаду” Томіліна вирішила після того, як її обрали на пост голови фейкової Херсонської обласної Думи.
Відомо, що замість Томіліної “ректоркою” стала Ніна Шашкова, яка до цього була в.о. ректора “Херсонського державного педагогічного університету”.
Як зазначають окупанти, Ніна Шашкова є доктором економічних наук та була деканом факультету соціальних наук та медикомунікацій у “ХДПУ”.
Раніше Шашкова працювала завідувачкою кафедри менеджменту і адміністрування у Херсонському державному університеті. Під час окупації Херсона однією з перших погодилась співпрацювати з ворогом.
Крім цього, чоловік Ніни Шашкової – Юрій Шашков також перейшов на бік росіян та обійняв посаду «Начальника управління підтримки молодіжних ініціатив» при «Міністерстві молодіжної політики та спорту Херсонської області».
Нагадаємо, Тетяна Томіліна працювала у ХДУ ще з 80-х років. Потім була заступницею директора і директоркою академічного ліцею при ХДУ.
Її звільнили у 2014 році, коли зʼясувалося, що вона підтримує Росію і так звані “ЛДНР”.
Після цього Тетяна Томіліна працювала на проросійські організації, входила до групи Дмитра Козонака та Наталії Матковської, які створювали мережу з різних організацій та ініціатив для дистабілізації ситуації в Херсоні.
Також вона очолила